sample64
FALEMINDERIT!
PER TE GJITHA DONATORET E GJAKUT NJË DËGJIM DHE SINQERITET FALEMINDERIT!
Talasemia dhe Sëmundja e qelizave të draprit

Çfarë është talasemia

Talasemia ose sëmundja Cooley është një sëmundje e trashëguar e qelizave të kuqe të gjakut

Pacienti dhe terapia

Transfuzioni i qelizave të kuqe të shëndetshme të gjakut dhe kelacioni i hekurit

Transportuesi i shëndetshëm

Nëse të dy prindërit janë bartës të shëndetshëm, fëmijët do të kenë 25% mundësi të kenë Talasemi

Parandalimi

Për të parandaluar Talaseminë, është e domosdoshme të kryeni testin para se të keni fëmijë

Çfarë është sëmundja e qelizave drapër

Sëmundja qelizore drapër ose Anemia qelizore drapër është një sëmundje e trashëguar e qelizave të kuqe të gjakut

Pacienti dhe terapia

Transfuzioni i qelizave të kuqe të shëndetshme të gjakut ose shkëmbimi i qelizave të kuqe të shëndetshme të gjakut

Transportuesi i shëndetshëm

Nëse të dy prindërit janë bartës të shëndetshëm, fëmijët do të kenë 25% mundësi të kenë sëmundje të qelizave drapër

Parandalimi

Për të parandaluar sëmundjen e qelizave drapër, është e domosdoshme të kryeni provën para se të keni fëmijë

Legjislacioni

Rregulloret kryesore të parashikuara

tregoni me shume

Lajmet

Ngjarjet dhe lajmet

tregoni me shume

Na ndihmoni duke na dhënë 5 tuajat për mijë
Gjeti si
Partners
Na ndiqni në rrjetet tona sociale